Munkahelyeink a Kitchen Concepts étteremlánc tagjai. Ketten Sliema-ban, négyen pedig San Julian's-ban lettünk elhelyzve. Az éttermekbe kettesével osztottak be mindenkit.
Gululu - Oláh Gréta és Kocziha Ádám
A gyakorlati helyünk San Julian's-ban található. Autentikus máltai konyhával várja a vendégeket, számos díjat nyert, legfrissebb a 2019-es legjobb máltai ételeket kínáló étterem. A gululu elnevezés a tulajdonosra utal, hisz gyermekkorában ez volt a beceneve.
A kollégák nagy lelkesedéssel és segítőkészséggel fogadtak minket a csapatba. Hihetetlen volt látni, hogy olyan a munkaközeg, mint egy család.
Első napjainkban csak ismerkedtünk a hellyel, az emberekkel és a szokásokkal. Később viszont egyre komfortosabba mozogtunk a vendéglátás világában. Mindkettőnknek kialakultak a szokásos feladatai, teendői. Legfőképpen a vendégek igényeit teljesítettük, de a felszolgálásban, az asztalok újraterítésében és az italkészítésben is részt vettünk.
Az itt töltött időnek köszönhetően rengeteg máltai tradicionális étellel és italt ismertünk-, és kóstoltunk meg (pl. nyúlpörkölt, bigilla, arioli, ftira, helwa tat tork, froggia)
Nagyon élveztük az itt töltött időt, minden percét imádtuk. Rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtunk.
The Chophouse - Vígh Roland és Bán Rebeka
A mi munkahelyünk egy Sliema nevű városban található, közvetlenül a promenád mellett. A gyönyörű kilátás Málta fővárosára, Vallettára néz. A Chophouse kiváló minőségű steak-jeiért és széles kínálatú boraiért híres, s Málta vezető hús éttermeként ismerik.
A mi munkahelyünk is este tartott nyitva, hiszen ekkor van a legnagyobb forgalom. Délután munkatársainkkal együtt előkészítettük az éttermet nyitásra. Megterítettünk, elrendeztük az asztalokat az aznapi foglalások szerint, rendbe tettük a bárt és a teraszt, stb. Ekkor volt időnk a kollégáinkkal ismerkedni, viccelődni, vagy akár énekelni is. A felszolgálók, a szakácsok, és főnökök is mind nagyon kedvesek és nyitottak voltak felénk. Ami különösen tetszett, hogy 6 órakor az összes dolgozó összeült egy asztalhoz és együtt ettük meg az ottani olasz szakácsok által főzött vacsorát, ami nagyon hangulatos volt. Ekkor látszódott igazán, hogy mennyire jól összeszokott és családias csapatba kerültünk. Nyitás után persze már pörgés volt - Rolit legtöbbször a bárba osztották be, Rebit pedig a felszolgáló részlegre. A bárban különféle koktélok elkészítését tanultuk meg, (pl: negroni, apocalypse, espresso martini, tiki tiki) valamint sok fajta italt szolgáltunk fel és ismertünk meg. A felszolgálás részlegnél megtanultuk az üléspozíciókat, az evőeszközcsere eljárását,és a minél több tányér kivitelét. Emellett különböző steak fajtákat ismerhettünk meg (pl: flank, chateaubriand, ribeye).
Egy-két alkalommal volt szerencsénk rendezvényeken is részt venni, (borkóstoló, szülinapi party) amikor kicsit megváltozott a tennivalónk - apró ételek körbekínálása tálcáról, fagylalt osztogatása stb -, így nagyon élveztük. Az első betanulós hét után napról napra egyre otthonosabban mozogtunk az étteremben, és szívesen töltöttünk ott időt.
Manakis Greek Taverna - Barucza Dániel és Petrovszki Nóra
Mi szintén St Julian's-ban dolgoztunk, egy Manakis nevű görög étteremben. Közvetlenül a Gululu mellett helyezkedik el, így négyen gyakran együtt jártunk dolgozni - mindannyian délután jártunk dolgozni, 4, 5 óra felé kezdtünk, 11-ig, de nem volt ritka, hogy éjfélig maradtunk, vagy akár zárásig - ez általában hajnali 1, akár fél 2-t jelentett. Ilyenkor természetesen nem hagyták, hogy egyedül bolyongjunk az utcákon, valamelyik munkatársunk mindig hazavitt autóval.
Hétvégente, amikor korábban nyitott az étterem, délelőttre is beosztottak. Nórira jellemzőbb volt, hogy délelőtt dolgozott, Dani inkább délutánonként.
Mind a ketten vegyes feladatokat végeztünk. Dani legtöbbször a passon dolgozott - ételeket szolgált fel és rendeléseket vett fel. Nóri pedig gyakran segített a bárban. Ezen felül természetesen mind a ketten elvégeztünk minden feladatot, ha megkértek.
A munkatársak köre nagyon színes volt - rengeteg nemzetiségű személy dolgozott nálunk, így a máltain kívül számtalan más kultúrával is megismerkedhettünk.
Szabadnapjaink nem mindig egyszerre voltak, de így is megoldottuk, hogy együtt fedezhessük fel a sziget látnivalóit.
Gululu - Oláh Gréta és Kocziha Ádám
A gyakorlati helyünk San Julian's-ban található. Autentikus máltai konyhával várja a vendégeket, számos díjat nyert, legfrissebb a 2019-es legjobb máltai ételeket kínáló étterem. A gululu elnevezés a tulajdonosra utal, hisz gyermekkorában ez volt a beceneve.
A kollégák nagy lelkesedéssel és segítőkészséggel fogadtak minket a csapatba. Hihetetlen volt látni, hogy olyan a munkaközeg, mint egy család.
Első napjainkban csak ismerkedtünk a hellyel, az emberekkel és a szokásokkal. Később viszont egyre komfortosabba mozogtunk a vendéglátás világában. Mindkettőnknek kialakultak a szokásos feladatai, teendői. Legfőképpen a vendégek igényeit teljesítettük, de a felszolgálásban, az asztalok újraterítésében és az italkészítésben is részt vettünk.
Az itt töltött időnek köszönhetően rengeteg máltai tradicionális étellel és italt ismertünk-, és kóstoltunk meg (pl. nyúlpörkölt, bigilla, arioli, ftira, helwa tat tork, froggia)
Nagyon élveztük az itt töltött időt, minden percét imádtuk. Rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtunk.
The Chophouse - Vígh Roland és Bán Rebeka
A mi munkahelyünk egy Sliema nevű városban található, közvetlenül a promenád mellett. A gyönyörű kilátás Málta fővárosára, Vallettára néz. A Chophouse kiváló minőségű steak-jeiért és széles kínálatú boraiért híres, s Málta vezető hús éttermeként ismerik.
A mi munkahelyünk is este tartott nyitva, hiszen ekkor van a legnagyobb forgalom. Délután munkatársainkkal együtt előkészítettük az éttermet nyitásra. Megterítettünk, elrendeztük az asztalokat az aznapi foglalások szerint, rendbe tettük a bárt és a teraszt, stb. Ekkor volt időnk a kollégáinkkal ismerkedni, viccelődni, vagy akár énekelni is. A felszolgálók, a szakácsok, és főnökök is mind nagyon kedvesek és nyitottak voltak felénk. Ami különösen tetszett, hogy 6 órakor az összes dolgozó összeült egy asztalhoz és együtt ettük meg az ottani olasz szakácsok által főzött vacsorát, ami nagyon hangulatos volt. Ekkor látszódott igazán, hogy mennyire jól összeszokott és családias csapatba kerültünk. Nyitás után persze már pörgés volt - Rolit legtöbbször a bárba osztották be, Rebit pedig a felszolgáló részlegre. A bárban különféle koktélok elkészítését tanultuk meg, (pl: negroni, apocalypse, espresso martini, tiki tiki) valamint sok fajta italt szolgáltunk fel és ismertünk meg. A felszolgálás részlegnél megtanultuk az üléspozíciókat, az evőeszközcsere eljárását,és a minél több tányér kivitelét. Emellett különböző steak fajtákat ismerhettünk meg (pl: flank, chateaubriand, ribeye).
Egy-két alkalommal volt szerencsénk rendezvényeken is részt venni, (borkóstoló, szülinapi party) amikor kicsit megváltozott a tennivalónk - apró ételek körbekínálása tálcáról, fagylalt osztogatása stb -, így nagyon élveztük. Az első betanulós hét után napról napra egyre otthonosabban mozogtunk az étteremben, és szívesen töltöttünk ott időt.
Manakis Greek Taverna - Barucza Dániel és Petrovszki Nóra
Mi szintén St Julian's-ban dolgoztunk, egy Manakis nevű görög étteremben. Közvetlenül a Gululu mellett helyezkedik el, így négyen gyakran együtt jártunk dolgozni - mindannyian délután jártunk dolgozni, 4, 5 óra felé kezdtünk, 11-ig, de nem volt ritka, hogy éjfélig maradtunk, vagy akár zárásig - ez általában hajnali 1, akár fél 2-t jelentett. Ilyenkor természetesen nem hagyták, hogy egyedül bolyongjunk az utcákon, valamelyik munkatársunk mindig hazavitt autóval.
Hétvégente, amikor korábban nyitott az étterem, délelőttre is beosztottak. Nórira jellemzőbb volt, hogy délelőtt dolgozott, Dani inkább délutánonként.
Mind a ketten vegyes feladatokat végeztünk. Dani legtöbbször a passon dolgozott - ételeket szolgált fel és rendeléseket vett fel. Nóri pedig gyakran segített a bárban. Ezen felül természetesen mind a ketten elvégeztünk minden feladatot, ha megkértek.
A munkatársak köre nagyon színes volt - rengeteg nemzetiségű személy dolgozott nálunk, így a máltain kívül számtalan más kultúrával is megismerkedhettünk.
Szabadnapjaink nem mindig egyszerre voltak, de így is megoldottuk, hogy együtt fedezhessük fel a sziget látnivalóit.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése