Ugrás a fő tartalomra

Érkezés 2019. 07. 30.

Egy napos, fülledt keddi délelőtt indultunk Békéscsabáról. Korán reggel az iskola előtt gyülekeztünk, ahol elbúcsúztunk szeretteinktől, majd megkezdtük utunkat Budapest felé. Szerencsésen megérkeztünk Málta repülőterére, ahol Mario, a sofőrünk, már várt.


Átadta nekünk a lakás kulcsait, majd elindultunk az apartman felé, ami Msida szívében található. Mindenkinek nagyon tetszett az ideiglenes otthonunk, mivel tágas, rendezett, és minden megtalálható benne.
Lepakoltunk, és elindultunk felfedezni a legközelebbi tengerpartot, amit nagyon élveztünk.
Az első benyomás pozitív volt, nagyon vártuk az új élményeket.

Írta: Dani és Nóri

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Munkahelyek

Második napunkon elindultunk, hogy megismerjük a munkahelyeinket és mentorainkat. Kettesével lettünk beosztva a munkahelyekre, így könnyebben alkalmazkodtunk az új környezethez. Mindannyian felszolgálóként dolgoztunk. Manakis Greek Taverna, St. Julian's - Petrovszki Nóra és Barucza Dániel munkahelye Gululu Restaurant, St. Julian's - Oláh Gréta és Kocziha Ádám munkahelye The Chophouse, Sliema - Bán Rebeka és Vígh Roland munkahelye

Valletta 2019. 07. 31.

Miután megismerkedtünk a munkahelyeinkkel, szétnéztünk a fővárosban. Mindenkit lenyűgözött a város szépsége és történelmisége. Nem gondoltuk, hogy a hatalmas városfalak mögött, egy ilyen csodálatos ékszerdoboz rejlik. Kezdésnek fényképezkedtünk a híres Triton szökőkútnál. Ezután megtekintettük a város jelképévé vált ágyúlövést, sétáltunk a jellegzetes máltai erkélyek alatt és megcsodáltuk a Szent János Katedrálist, illetve a benne található Caravaggio- festményt. Írta: Nóri, Gréti, Dani és Ádám

Munkanapjaink

Munkahelyeink a Kitchen Concepts étteremlánc tagjai. Ketten Sliema-ban, négyen pedig San Julian's-ban lettünk elhelyzve. Az éttermekbe kettesével osztottak be mindenkit. Gululu - Oláh Gréta és Kocziha Ádám A gyakorlati helyünk San Julian's-ban található. Autentikus máltai konyhával várja a vendégeket, számos díjat nyert, legfrissebb a 2019-es legjobb máltai ételeket kínáló étterem. A gululu elnevezés a tulajdonosra utal, hisz gyermekkorában ez volt a beceneve. A kollégák nagy lelkesedéssel és segítőkészséggel fogadtak minket a csapatba. Hihetetlen volt látni, hogy olyan a munkaközeg, mint egy család. Első napjainkban csak ismerkedtünk a hellyel, az emberekkel és a szokásokkal. Később viszont egyre komfortosabba mozogtunk a vendéglátás világában. Mindkettőnknek kialakultak a szokásos feladatai, teendői. Legfőképpen a vendégek igényeit teljesítettük, de a felszolgálásban, az asztalok újraterítésében és az italkészítésben is részt vettünk. Az itt töltött időnek köszönhetően